diumenge, 17 de febrer de 2008

Celler Carles Andreu


Ahir parlava dels vins els Països Catalans, i al finalitzar deia que començaria parlant de dos celler de la Conca de Barberà, un que elabora vins autòctons i l’altra correspondria, els que han apostat per varietats d’altres llocs.
El primer celler dons és el del Carles Andreu, de la nissaga Andreu Abelló. El Carles és el que ha fet una aposta per extreure les potencialitats de la comarca i oferir-les dins les ampolles de cava i del vi, que mereix un comentari apart.
La implantació d’aquest celler de forma pausada però segura en tots els passos que ha fet, dona tota l’impressió, que el Carles, abans de treure un nou producte, si ha pensat molt i molt.
Així dels primers caves del començament dels anys noranta, bruts i bruts natura, amb els segell de la Conca, és a dir nomes amb parellada i macabeu, va treure posteriorment un excel·lent gran reserva, per sorprendre’ns desprès, amb el cava rosat de trepat, i un reserva en barrica.
Tot aquest ventall de productes el fa un reconegut productor de caves de qualitat de la Conca amb vins de la mateixa comarca.
Un cop consolidat com ha productor de bons caves, ha fet un pas sòlid mes, elaborant un vi negra de trepat, que mereix un comentaria apart.

Un dia em va dir que estava fen unes proves per treure un vi negre amb trepat, vaig pensar, que com a singularitat, tenia la seva gracia. Desprès de tres anys 2004, 2005 i l’extraordinari 2006 treien aquest vi, ja podem assegurar, que no es tracte nomes d’una singularitat, si no de la demostració, que d’una varietat ben treballada és pot ser un gran vi, en aquest cas amb l’afegit de ser únic el mon, ja que no existeix de moment camp mes vi negra elaborat i criat d’aquesta varietat de raïm.
No voldria acabar sense esmentar, que a l’excel·lència dels seus productes, cal afegir-hi el bon gust del nou celler. La cura en la restauració feta en els antics corrals i magatzems, amb un patí interior fantàstic, en el que cada estiu obsequia els amics, amb musica, recital de poesia o alguna manifestació cultural. També la cava subterrània amb plantació de vinya el damunt, així com la vista al riu Anguera, diu molt de la sensibilitat del Carles i la seva família, és per això que segurament aquesta sensibilitat és la responsable d’aquest bons productes.
No esperem dons que faci molts mes productes nous, si no que continuí fent el que fa i si treu un vi nou, que sigui amb el mateix encert.