dissabte, 24 de maig del 2008

De com entrar a gaudir els vins de la D.O.Q. Priorat, primera part


Fa dies que tenia pel cap parlar dels vins de la D.O.Q. Priorat, però com que això son paraules majors, no sabia si començar per els grans cellers que s’han guanyat un merescut prestigi mundial, ho fer-ho amb un aterratge mes sua. Com que quant parlo de vins el bloc ho faig amb un afany divulgador, he pensat que presentar un vi que està a l’abast econòmic de molta gent, fora una forma interessant per aquelles persones que voldrien provar priorats però els preus els retreu, segurament si l’aposta de tast que faig avui l’hi agrada algú, un altra dia potser estarà disposat a fer un major esforç monetari per testar altres priorats de mes cost, i deixarem per mes endavant parlar d’aquells cellers que els seus vins tenen un gran reconeixement arreu del mon.
Aquesta era una circumstancià que l’experiència em diu que es la correcta, molt cops menjant amb companys de feina a amb amics a casa, sortia a la conversa els vins de Catalunya, quant parlàvem del priorat, tothom feia aquest comentari a: “mi ja m’agraden molt, però el preu...”, jo, sempre defensava el preu, per la qualitat i l’escassetat i l’orografia, però per aquelles circumstàncies de la vida un dia vaig trobar un vi del priorat amb gran qualitat, però el mateix temps amb un preu molt raonable, a partir d’aquesta moment molts dels amics que l’han pogut provar s’han convertit amb clients d’aquest petit celler de Gratallops dels germans Masdeu i Campos que elaboren el Pedralets.
Per acabar nomes dir-vos que avui quant hem refereixo als vins del priorat en aquesta bitàcola son els de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat la comarca del Priorat te també la D.O. Montsant que fa excel•lents vins i que mes endavant en parlarem.