![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGPcaPHNaCRjtQ4sKYUGnkLlxwk-tkOJFpr2FaQJrAypKa8OSQq96p5vWqGFFChXLOYsTsH_eaDcISxHt23e04YL1kPnAyoE8q49N6qwXIHd5mmvMRUvNeX05xOOS78xEsQ6zrVKPorQ/s320/notre_cave2_cadre%5B1%5D.jpg)
En una estada a la Catalunya Nord no és pot passar per alt algun contacte amb el món del vi. La
Cooperativa de Terrats feien una jornada de portes obertes. I ho he aprofitat per fer una visita a aquesta importat cooperativa vinícola i una petita degustació dels seus vins. Hi treballen la garnatxa blanca, la malvasia i el macabeu, per als vins blancs embotellats, i els moscatells per fer el moscat de Ribesaltes; amb negre treballen la garnatxa, la carinyena, el monestrell i el sirà. Amb les garnatxes, tant la blanca, com la grisa i la negra, en fan els vins dolços naturals ambrejats. També fan uns negres joves de carinyena amb maceració carbònica, on domina la fruita, i un negre criat en bóta que surt d’un cupatge sirà, monestrell i garnatxa, un vi prou aconseguit i característic del Rosselló. Una de les singularitats més interessants que té aquesta cooperativa és la torre de tres pisos construïda per als dipòsits de maceració per al vi negr
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJXs9t1ossSGQRvceDyeUOuQn3VKVO1ZGM50LcmgTvHrsC4e-Oq3cwAcf6V_4vqwJ5Dvpf-kJHVC7mel0r0P5YW4DX33tgtluX2aBukxrQAA4JwD0hpjlT1esuomq_mRlpc6ZDgub2Ew/s320/bandeau_haut_terrassous%5B1%5D+-+copia.jpg)
e, no n’havia vist mai cap (sembla que n’hi ha tres en tot l’estat francès, dues en funcionament) i és d’una imaginació interessantíssima, amb una espectacular vista al Canigó.
3 comentaris:
Perdona que el comentari no faci referència al teu post.
Ara sóc a Mallorca. Què suggeriries tastar?.
Mercès.
Jo provaria un vi de Can Majoral d’Algaida, és el germà del cantant Biel Majoral i fa uns vins ecològics prou reeixits, com a singular fa un vi amb la varietat callet, potser interessant de provar.
El diumenge com que varem fer albergínies farcides segons ens va ensenyar l’escriptor Jaume Fuster com les feien a
Mallorca, vaig veure un vi força interessant que em va portar na Mª Antonia Oliver, un Obac de Binigrau, amb un 50% de manto negre de Benissalem, avui es fan força coses interessants a les illes, a veure si tens sort a descobrir-les.
Bona estada a Mallorca.
Benvolgut Jordi,
Gràcies per les teves recomanacions. Intentaré cercar-les. No les coneixia i sonen prou bé.
Avui he fet una visita al celler Divins i a Macià Batlle. Ha estat un dia molt ben aprofitat.
Publica un comentari a l'entrada