dimarts, 12 d’agost del 2008

Cooperativa de Terrats

En una estada a la Catalunya Nord no és pot passar per alt algun contacte amb el món del vi. La Cooperativa de Terrats feien una jornada de portes obertes. I ho he aprofitat per fer una visita a aquesta importat cooperativa vinícola i una petita degustació dels seus vins. Hi treballen la garnatxa blanca, la malvasia i el macabeu, per als vins blancs embotellats, i els moscatells per fer el moscat de Ribesaltes; amb negre treballen la garnatxa, la carinyena, el monestrell i el sirà. Amb les garnatxes, tant la blanca, com la grisa i la negra, en fan els vins dolços naturals ambrejats. També fan uns negres joves de carinyena amb maceració carbònica, on domina la fruita, i un negre criat en bóta que surt d’un cupatge sirà, monestrell i garnatxa, un vi prou aconseguit i característic del Rosselló. Una de les singularitats més interessants que té aquesta cooperativa és la torre de tres pisos construïda per als dipòsits de maceració per al vi negre, no n’havia vist mai cap (sembla que n’hi ha tres en tot l’estat francès, dues en funcionament) i és d’una imaginació interessantíssima, amb una espectacular vista al Canigó.

3 comentaris:

Dessmond ha dit...

Perdona que el comentari no faci referència al teu post.
Ara sóc a Mallorca. Què suggeriries tastar?.
Mercès.

Anònim ha dit...

Jo provaria un vi de Can Majoral d’Algaida, és el germà del cantant Biel Majoral i fa uns vins ecològics prou reeixits, com a singular fa un vi amb la varietat callet, potser interessant de provar.
El diumenge com que varem fer albergínies farcides segons ens va ensenyar l’escriptor Jaume Fuster com les feien a
Mallorca, vaig veure un vi força interessant que em va portar na Mª Antonia Oliver, un Obac de Binigrau, amb un 50% de manto negre de Benissalem, avui es fan força coses interessants a les illes, a veure si tens sort a descobrir-les.
Bona estada a Mallorca.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Jordi,
Gràcies per les teves recomanacions. Intentaré cercar-les. No les coneixia i sonen prou bé.
Avui he fet una visita al celler Divins i a Macià Batlle. Ha estat un dia molt ben aprofitat.