dilluns, 16 de novembre del 2009

Montebrione

A passat Tots Sants i m’ha fet pensar que hauria de parlar dels vins que millor poden acompanyar els panellets i les castanyes.
Jo aquí seria molt tradicional i miraria amb simpatia els moscatells molt interessants que sempre s’han fet a casa nostra, perquè si no gaudíem d’una llarga tradició de vins de taula ben elaborats per embotellar, cal dir que sempre, almenys des que jo recordi, s’han trobat molt bons moscatells embotellats, sobretot a la D.O. Tarragona, que li queda molt de camp per córrer per fer grans vins de taula, tot i les excepcions que he anat comentant al bloc, i en canvi sempre s’hi han trobat magnífics moscatells.
Dels tradicionals de la casa De Muller als de moltes cooperatives d’aquesta D.O., últimament he agafat estima per un moscatell que elabora, per mi que amb una gran qualitat, la cooperativa agrícola de Montbrió del Camp, amb el nom de Montebrione. Francament, jo el trobo excel·lent, per això faig aquesta aposta de qualitat.
També els que no trobeu aquest moscatell, podeu anar a raure a la Casa Torres, que fa un moscatell molt bo i fàcil de trobar al mercat.
La tradició és la tradició, i la mistela també fa el seu fet amb les castanyes torrades, i no oblidem aquesta part del nostre país, avui sota l’estat Francès, amb els magnífics muscats de Ribesaltes.
Teniu unes setmanes per proveir-vos, i un cop l’any, almenys, val la pena tenir presents aquests vins que van aportar una mica de satisfacció gastronòmica a moltes generacions amb poques alegries culinàries.