dimarts, 29 de juliol del 2008

Comprar a l’avançada

Tots aquells que heu tingut interès pels escrits que he fet parlant de vins, us deveu preguntar si són o no són molt cars aquests vins i, com a les bones famílies, he de dir que hi ha de tot.
Per començar, no cal amagar que els vins del Priorat són d’un preu mig alt. Això no té cap secret, només cal donar un tomb per les vinyes del Priorat per fer-se càrrec que no pot ser de cap més manera. Si a la dificultat del terreny s’hi afegeix la poca producció de les seves vinyes, el resultat és un vi de cost important. Mentre que uns grans vins de les altres denominacions d’origen, hi ha de tot, però els preus acostumen a ser més normals.
Què cal fer, doncs, si ens fa gràcia un vi, ni que sigui per tastar-lo un dia, però el preu ens retreu de fer la despesa? Hi ha una fórmula que permet adquirir aquests vins, que sempre són de guarda, a quasi la meitat de preu. Aquesta fórmula no és altra que la compra anticipada.
Pels voltants del mes de juny juliol hi ha cases comercials, en el meu cas ho he fet a través de Vilaviniteca, que et donen la possibilitat d’adquirir vins que encara són al celler i que tardaran encara entre nou mesos i un any a sortir el mercat. Com que tots són vins de llarg recorregut, et pots fer la idea que els tens guardats al teu celler o on tingueu el costum de guardar el vi; l’estalvi és molt considerable i, si és fa cada any, sempre tindreu existències. Aquests dies ja m’han començat entregar vins adquirits per aquest sistema el darrer estiu.