dilluns, 21 de juliol del 2008

El nou cava rosat del Celler Carles Andreu


Fa uns dies parlava del Celler Carles Andreu de la Conca de Barberà com un celler que treballava quasi exclusivament les varietats tradicionals d’aquesta D.O..
Aquest celler de Pira es distingeix sobretot per l’elaboració de cava, però fa un vi negre extraordinari, i al mateix temps exclusiu, amb la varietat de raïm Trepat, tal com explico en el meu escrit, que acabava dient: “No esperem doncs que faci molts més productes nous, sinó que continuï fent el que fa, i si treu un vi nou, que sigui amb el mateix encert.”.
Com si hagués tingut un pressentiment, l’altre dia que vaig anar al celler a buscar vi per uns compromisos que tenia, al marxar, el Carles em va regalar una ampolla de cava rosat nou. Aquest cava de trepat és diferent del que ja feia, perquè el vi base està una mica envellit en bótes de roure, amb un resultat extraordinari: tot donant-li una calidesa plena d'aromes, en boca no perd la frescor.
He de dir que vaig quedar molt gratament sorprès, tot i que no esperava que fos el proper producte que aportés en el panorama vitivinícola de la Conca i del país, més aviat intuïa que potser trauria un vi blanc, però he de reconèixer que l’ha encertat de nou amb aquest cava. La llàstima és que n’ha fet un tiratge curt, però la bona acceptació que del Tomb del Balcó augurem, farà que en un termini breu sigui un cap de cuvée del celler

3 comentaris:

Dessmond ha dit...

Acabo de descobrir aquest blog i he de dir que el trobo molt interessant.
On es pot trobar aquest cava, donat que parles d'un tiratge tant curt?. Parlo de Barcelona o del Maresme, preferentment.

Anònim ha dit...

El telf. del celler a Pira és el 977887404 segurament ells et podran dir on trobar-ho a Barcelona o el Maresme

Dessmond ha dit...

Molt amable per la informació. Mercès.