dimecres, 16 de juliol del 2008

EL VI A PUNT: SINE QUA NON

Vaig llegir fa uns dies en un bloc, si era possible trobar un bon vi per menys de tres euros? , hi vaig deixar un petit comentari, tot dient que segurament la resposta estava en el Bag in Box aquest element molt útil per beure bon vi cada dia.
El meu pensament es va associar a la iniciativa que havien tingut dos vallencs, l’Oriol Pérez de Tudela i el Jordi Rosselló, que ara farà més d’un any van emprendre l’aventura de treure al mercat uns bag in box de tres litres, amb un toc de personalitat que paga la pena i que m’interessa ressaltar.
No es tracta, per a ells, d’envasar en el bag in box vi perquè és mes còmode o pràctic, tot i ésser una veritat també, sinó que la motivació per a ells és “ perquè el vi torni a la nostra taula de cada dia”. I perquè això sigui una realitat, cal no decebre l'usuari potencial, fent una aposta de bon producte, amb bona qualitat i a un preu molt raonable i assequible.
Així doncs, han tret de moment dos productes, el primer dels quals és el QUA, un vi negre de la D.O. Montsant, que porta garnatxa, carinyena com és normal a la D.O., però també hi ha presència del sirà. Coincideixo plenament amb la presentació que en fan els autors d’aquest vi, en definir-lo com un vi afruitat, dens especiat, concentrat i persistent, molt agradable al paladar, segurament per la voluntat d’agradar a un gran nombre de consumidors.
L’altre vi, el SINE, és un vi cent per cent de garnatxa blanca de la D.O. Terra Alta, compleix també tots els requisits per ser un vi molt ben acceptat i d’una bona qualitat, amb bona persistència i frescor, al mateix temps que la mida del bag in box fa que encaixi molt bé a la nevera de casa.
Aquests dos vins, els puc garantir, perquè els he incorporat al meu menjar quotidià per a la major part de dies de la setmana, dies que no es justifica obrir una ampolla, però que et ve de gust acompanyar el menjar amb una mica de vi.
Sé que tenen el projecte de treure un tercer vi, el NON, un rosat de la D.O. Tarragona, però en aquests moments no en tinc informació.
Crec que és un encert el plantejament que han fet l’Oriol i el Jordi, intentant popularitzar el vi en un contenidor com aquest, tot i que potser ens ve una mica de nou i molta gent pot tenir objeccions injustificades a aquest tipus d’envàs. He fet la prova amb amics francesos i han trobat aquest dos vins molt interessants i també aquest envàs, que fa possible guardar el vi un temps prudencialment llarg, sense que el vi s’oxidi, això fa que tinguem el vi sempre disponible.
Per acabar, he de dir que coneixia aquesta forma de comercialitzar el vi ja fa temps, amb envasos de 5 i 15 litres, majoritàriament per substituir el que hauria estat el vi a doll, no discuteixo la utilitat d'aquests envasos més grans per a altres finalitats del vi, però a aquesta nova filosofia de fer un bon vi, pràctic per al consum diari i a un preu molt raonat, cal fer-hi confiança. Esperem que a poc a poc faci forat a les botigues i a les nostres llars.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

We should have a great day today.

Anònim ha dit...

Me parece demasiado caro para este tipo de envase, 11 euros (el equivalente de 2,75 euros la botella) lo veo mucho dinero... hay donde elegir en envase de cristal... por ejemplo el rosado René Barbier a 2,29 y muy a menudo en 3x2, con lo cual sale rondando los 1,5 la botella, me convence más...